Najczęściej kupowane

Sortuj wg:
Pokaz:
Kwas L-askorbinowy. Witamina C. Czysty... Kwas L-askorbinowy. Witamina C. Czysta

Kwas L-askorbinowy. Witamina C. CzystaKwas L-askorbinowy inaczej Witamina C odgrywa istotną rolę w funkcjonowaniu organizmów żywych. Gatunek: czysty Nazwa: Kwas L-askorbinowySynonimy: Naturalny Kwas L-askorbinowy. Witamina C. Kwas askorbowyGatunek: CzystyCzystość: Czysty min. 99,5%Nr CAS: 50-81-7Numer WE: 200-066-2Wzór chemiczny: C6H8O6 Uwagi: Odczynnik chemiczny do zastosowań profesjonalnych.

Learn More
Chlorek magnezu. Czysty 1kg Chlorek magnezu farmaceutyczny. Czysty

Chlorek magnezu czysty farmaceutyczny Chlorek magnezu sześciowodny. Gatunek: czysty Nazwa:     Chlorek magnezu Synonimy:     chlorek magnezu sześciowodny Gatunek:     Czysty Czystość:     Czysty 99,5% Wzór chemiczny:     MgCl2 x 6H2O Kąpiel magnezowa Do wanny z ciepłą wodą dodajemy od 1 do 2 szklanek chlorku magnezu, rozpuszczamy go i moczymy ciało przez około 30 minut. Podczas kąpieli nie należy używać mydła, żeli, szamponów i innych kosmetyków W zależności od tego, jak wrażliwą mamy skórę, w trakcie lub po kuracji możemy odczuwać lekkie pieczenie (szczypanie). Jest to zupełnie naturalny efekt i szybko przemija. Po kuracji chlorko-magnezowej możemy opłukać się czystą wodą. Jak stosować oliwkę magnezową? Oliwa magnezowa to ekologiczny i zupełnie nieszkodliwy dezodorant. Skuteczny dezodorant mineralny Czyli jak tanio i skutecznie usunąć przykry zapach potu. Wystarczy kilka psiknięć pod pachę. Skuteczne działanie antybakteryjne magnezu powstrzyma rozwój bakterii odpowiedzialnych za przykry zapach potu, utrzyma świeżość tych okolic cały dzień i zapobiegnie rozwojowi bakterii. Oliwka magnezowa nie zatyka gruczołów potowych, przez które organizm oczyszcza się z toksyn. Nie wolno jej stosować na świeżo wydepilowane pachy. Oliwka magnezowa używana w proporcjach 1:1 jest oczywiście bardziej skutecznym dezodorantem, niż ta zrobiona w proporcjach 1:2. Dużo zależy od wrażliwości skóry, skłonności do pocenia się i intensywności zapachu potu. Oliwkę magnezową możemy wykorzystać jako dezodorant do stóp i butów. Zapobiegnie to rozwojowi bakterii odpowiedzialnych za nieprzyjemny zapach. Dezodorant z oliwki magnezowej nie zostawia śladów na ubraniach i jest bezzapachowy. Przed każdym użyciem należy wstrząsnąć zawartość pojemnika.

Learn More
Wodorowęglan sodu. Soda oczyszczona 1kg Soda oczyszczona. Wodorowęglan sodu. Czysty bez antyzbrylacza

Soda oczyszczona. Wodorowęglan sodu. Gatunek: czysty bez antyzbrylacza.SpecyfikacjaNazwa: Wodorowęglan soduSynonimy: soda oczyszczona, kwaśny węglan soduGatunek: CzystyCzystość: Czysty 99,5%Wzór chemiczny: NaHCO3Zastosowanie:• produkcja kul musujących (1 część kwasu cytrynowego / 2 części wodorowęglanu sodu),• roztwór 1% – 4% - produkcja toników i masek do skóry problematycznej i łojotokowej,• regulacja pH produktów kosmetycznych,• kąpiele łagodzące podrażnienia skóry, wysypki lub ukąszenia,• usuwanie zaskórników i rozświetlanie cery,• zmniejszanie zgagi,• na ukąszenia owadów oraz swędzenie skóry,• proszek do pochłaniania zapachów,• proszek do szorowania oraz czyszczenia,• odkamieniacz do czajnika,• odświeżacz do dywanów oraz wykładzin,• pochłanianie zapachów z lodówki, koszy na śmieci, szaf,• usuwanie trwałych plam z prania,• czyszczenie biżuterii,• czyszczenie protez i innych przedmiotów wkładanych do ust,• peeling do ciała.

Learn More
DMSO. Dimetylosulfotlenek1L DMSO dimetylosulfotlenek

DMSO dimetylosulfotlenekDimetylosulfotlenek (DMSO, z ang. dimethyl sulfoxide), (CH3)2SO to organiczny związek chemiczny zaliczający się do grupy sulfotlenków. Jest on stosowany w roli odczynnika chemicznego oraz rozpuszczalnika. DMSO najczęściej wykorzystuje się w postaci płynnego roztworu wodnego o stężeniu 70-90% - zwykle zewnętrznie, albo w żelach o różnych stężeniach.Gatunek: czystySpecyfikacjaNazwa: DimetylosulfotlenekSynonimy: DMSO, dimetylu sulfotlenek, dimethyl sulfoxide, metylosulfotlenek, metylosulfinylometan,Gatunek: CzystyCzystość: Czysty min. 99,9%Wzór chemiczny: (CH3)2SO

Learn More
Askorbinian sodu. Czysty min 99,5% 1kg Askorbinian sodu. Witamina C. Czysty

Askorbinian sodu. Witamina C. Czysty Askorbinian sodu –  jest to organiczny związek chemiczny należący do grupy askorbinianów - sól kwasu askorbinowego i sodu. Otrzymuje się go przez fermentację glukozy i utlenianie. Stosuje się go na przykład jako przeciwutleniacz. Gatunek: czysty Posiada smak zbliżony do soli, ale nieco mniej słony i jest dobrze rozpuszczalny w wodzie. Występuje on pod postacią krystalicznego lub ziarnistego białego proszku. Askorbinian sodu to organiczny związek chemiczny, sól kwasu askorbinowego i sodu. Otrzymywany jest on w procesie fermentacji glukozy przez bakterie, a następnie utleniania. Askorbinian sodu posiada doskonałe właściwości przeciwutleniające i jest odczynnikiem chemicznym. 1 g czystego askorbinianu sodu zawiera mniej więcej 889 mg witaminy C i około 111 mg sodu. Jest on mniej kwaśny od kwasu askorbinowego. Askorbinian sodu w naturalnym środowisku powszechnie występuje w warzywach i owocach. Specyfikacja Nazwa:           Askorbinian sodu Synonimy:     sól kwasu askorbinowego i sodu. Sodium ascorbate, buforowana Gatunek:        Czysty Czystość:       Czysty minimum 99,5% Wzór chemiczny:     C6H7NaO6

Learn More
Siarczan magnezu. Sól Epsom. Czysty 1kg Siarczan magnezu farmaceutyczny. Czysty

Siarczan magnezu czysty farmaceutycznySiarczan Magnezu to nieorganiczny związek chemiczny - sól kwasu siarkowego i magnezu. Znany jest także jako sól Epsom (sól gorzka, sól angielska, sól epsońska, Epsomit, Epsom salt) - nazwa ta wzięła się od miasteczka Epsom w środkowej Anglii, gdzie związek ten pozyskiwano poprzez odparowanie wody mineralnej. Wyglądem substancja ta przypomina zwykłą sól kuchenną (chlorek sodu), jednak posiada gorzki smak (stąd nazwa sól gorzka), nie ma zapachu oraz ma pH neutralne dla skóry.Gatunek: czysty spożywczySpecyfikacja Nazwa: Siarczan magnezu siedmiowodnySynonimy: Siarczan magnezu, sól Epsom, sól angielska, sól gorzkaGatunek: CzystyCzystość: Czysty 99,9%Wzór chemiczny: MgSo4 x 7H2OPrzykłady zastosowań:• odprężająca kąpiel - 1-2 szklanki siarczany magnezu wsypać do gorącej wody. Magnez to naturalny antyperspirant, działa uspokajająco oraz uzupełnia niedobory tego pierwiastka w organizmie. Siarka zawarta w soli Epsom łagodzi zmiany skórne, wyszusza wypryski, koi oparzenia słoneczne, a także działa przeciwzapalnie, przeciwłojotokowo, przeciwłupieżowo oraz antybakteryjnie,• sól zmiękczająca pranie - na jedno pranie należy zastosować około 1/3 szklanki siarczanu magnezu; można dodać kilka kropel zapachu lub aromatu w formie olejku, • preparat na oparzenia słoneczne - dwie łyżki rozpuścić w szklance wody i aplikować na skórę,• preparat na ukąszenia komarów - dwie łyżki soli Epsom rozpuścić w szklance wody, zmoczyć gazik i położyć okład na pokąsane miejsca,• środek odprężający - kąpiele z dodatkiem soli Epsom pomagają przy osłabieniu; do wanny gorącej wody dodać dwie szklanki siarczanu magnezu,• peeling do twarzy i ciała - działa antybakteryjnie, przeciwłojotokowo i przeciwtrądzikowo. Efekt ten zapewnia siarka. W celu przygotowania peelingu  do ciała, należy pół szklanki soli wymieszać z niewielką ilością ulubionej aromatyzowanej oliwki. Aby przyrządzić peeling do twarzy wystarczy łyżeczkę soli zmieszać z żelem do twarzy, dowolnym kremem lub olejkiem, a następnie wmasować. Z soli Epsom można przygotować też maseczkę - łyżeczkę soli należy zmieszać z miodem, nałożyć na twarz, wmasować i pozostawić na około 20 minut, a następnie spłukać wodą,• odżywka do włosów -zapewnia działanie antybakteryjne, przeciwłojotokowe i przeciwłupieżowe. W celu jej przygotowania, należy zmieszać łyżkę soli Epsom oraz łyżkę balsamu do włosów, nałożyć na wilgotne włosy, pozostawić na 20-25 minut, a następnie spłukać.• środek na bolące stopy - kilka łyżek soli Epsom wsypać do miski z ciepłą wodą i wymoczyć w niej stopy. Jest to zabieg skuteczny przy opuchliznach, zwichnięciach oraz skręceniach. Moczenie stóp w tak przygotowanej solance jest efektywne przy zwalczaniu grzybic oraz nieprzyjemnego zapachu stóp. Nogi należy moczyć codziennie przez 15-20 minut, a w przypadku grzybic zabieg warto stosować kilka razy dziennie. Roztwór ten sprawdzi się również przy zmiękczaniu skóry pięt,• środek czyszczący - idealny do czyszczenia umywalki, kafelków w kuchni i łazience, fug itp. Aby go przygotować, należy zmieszać w równych proporcjach siarczan magnezu wraz z płynem do mycia naczyń i utworzyć pastę.Siarczan magnezu w ogrodzie:• jako nawóz - skuteczny do dolistnego nawożenia magnezem przez oprysk,• jako odstraszacz na insekty - do spryskiwania roślin ogrodowych i balkonowych,• jako odżywka dla roślin - użyźnia glebę; doskonała do iglaków i trawników, a także w formie nawozu do kwiatów ogrodowych i doniczkowych oraz warzyw. Stosować roztwór 1 łyżki soli Epsom na 2 L wody. Zapobiega on brązowieniu trawników i iglaków,• jako odstraszacz na ślimaki - sól sypać w obszarze występowania lub zagrożonym pojawieniem się ślimaków (działa podobnie, jak boraks na mrówki).

Learn More
Gliceryna 1kg Gliceryna roślinna. Czysta farmaceutyczna min 99,5%

Gliceryna roślinna czysta farmaceutyczna min 99,5% Gatunek: czysty farmaceutyczny Specyfikacja Nazwa: Gliceryna roślinna Synonimy: Glicerol, łac. Glycerolum, propanotriol Gatunek: Czysty farmaceutyczny Czystość: Czysty min. 99,5% Ph Eur./USP Wzór chemiczny: C3H8O3 Informacja dla e-palaczy Wysokiej czystości gliceryna, która idealnie nadaje się do tworzenia liquidów do e-papierosów - tzw. bazy nikotynowej. Jest dobrze mieszalna z glikolem propylenowym, nikotyną oraz wodą. Nie posiada zapachu, ani posmaku, jest klarowna, bezbarwna oraz w 100% bezpieczna. Zastosowanie Gliceryna jest dobrym rozpuszczalnikiem tłuszczów i innych lipidów, więc jest stosowana do produkcji kremów, pomadek i innych kosmetyków. Stanowi ważny surowiec syntezy wielu związków chemicznych, m.in. niektórych gatunków mydeł. Oprócz zdolności do homogenizowania składników produktów kosmetycznych, posiada również właściwośći nawilżające. Gliceryny używa się także do produkcji materiałów wybuchowych (w procesie estryfikacji powstaje triazotan glicerolu) oraz w garbarstwie (wysusza skórę dzięki właściwościom higroskopijnym). W przemyśle farmaceutycznym, spożywczym i skórzanym gliceryna wykorzystywana jest w produkcji barwników, płynów hamulcowych i chłodniczych. Znalazła też zastosowanie jako dodatek do melasy przy paleniu shishy (fajki wodnej), w procesie słodzenia likierów oraz w roli składnika płynów do napełniania e-papierosów. Gliceryna doskonale sprawdza się do karmienia zwierząt.

Learn More
W górę.