Gliceryna roślinna. Czysta farmaceutyczna min 99,5%


Gatunek: czysty farmaceutyczny

Nazwa:     Gliceryna roślinna
Synonimy:     Glicerol, łac. Glycerolum, propanotriol
Gatunek:     Czysty farmaceutyczny
Czystość:     Czysty min. 99,5% Ph Eur./USP
Wzór chemiczny:     C3H8O3
Oferowana na naszej aukcji wysokiej czystości gliceryna, nadaje się idealnie do tworzenia liquidów do e-papierosów, tzw. bazy nikotynowej. Jest doskonale mieszalna z glikolem propylenowym, nikotyną i wodą. Nie posiada zapachu i posmaku, jest klarowna, bezbarwna w 100% bezpieczna.

Gliceryna, jako dobry rozpuszczalnik tłuszczów i innych lipidów, jest stosowana przy produkcji kremów, pomadek i innych produktów kosmetycznych. Stanowi ważny surowiec do syntezy wielu różnorodnych związków chemicznych, m.in. niektórych gatunków mydeł. Oprócz zdolności do homogenizowania składników produktów kosmetycznych ma też własności nawilżające skórę. Prócz tego gliceryny używa się do produkcji materiałów wybuchowych (w procesie estryfikacji powstaje triazotan glicerolu), a także w garbarstwie (wysusza skórę dzięki silnym właściwościom higroskopijnym).

W przemyśle farmaceutycznym, spożywczym i skórzanym wykorzystywana jest do produkcji: barwników, płynów hamulcowych i chłodniczych gliceryna znalazła zastosowanie jako dodatek do melasy przy paleniu shishy (fajki wodnej) oraz do słodzenia likierów, a także jako składnik płynów do napełniania E-papierosów.

Gliceryna doskonale sprawdza się do karmienia zwierząt

Sortuj wg:
Gliceryna 1kg Gliceryna roślinna. Czysta farmaceutyczna min 99,5%

Gliceryna roślinna czysta farmaceutyczna min 99,5% Gatunek: czysty farmaceutyczny Specyfikacja Nazwa: Gliceryna roślinna Synonimy: Glicerol, łac. Glycerolum, propanotriol Gatunek: Czysty farmaceutyczny Czystość: Czysty min. 99,5% Ph Eur./USP Wzór chemiczny: C3H8O3 Informacja dla e-palaczy Wysokiej czystości gliceryna, która idealnie nadaje się do tworzenia liquidów do e-papierosów - tzw. bazy nikotynowej. Jest dobrze mieszalna z glikolem propylenowym, nikotyną oraz wodą. Nie posiada zapachu, ani posmaku, jest klarowna, bezbarwna oraz w 100% bezpieczna. Zastosowanie Gliceryna jest dobrym rozpuszczalnikiem tłuszczów i innych lipidów, więc jest stosowana do produkcji kremów, pomadek i innych kosmetyków. Stanowi ważny surowiec syntezy wielu związków chemicznych, m.in. niektórych gatunków mydeł. Oprócz zdolności do homogenizowania składników produktów kosmetycznych, posiada również właściwośći nawilżające. Gliceryny używa się także do produkcji materiałów wybuchowych (w procesie estryfikacji powstaje triazotan glicerolu) oraz w garbarstwie (wysusza skórę dzięki właściwościom higroskopijnym). W przemyśle farmaceutycznym, spożywczym i skórzanym gliceryna wykorzystywana jest w produkcji barwników, płynów hamulcowych i chłodniczych. Znalazła też zastosowanie jako dodatek do melasy przy paleniu shishy (fajki wodnej), w procesie słodzenia likierów oraz w roli składnika płynów do napełniania e-papierosów. Gliceryna doskonale sprawdza się do karmienia zwierząt.

Learn More

Pokazuje 1 - 4 z 4 produktów

W górę.